Loading...

Csaptelep csere

csaptelep-csere

Egy csaptelep csere nem tűnik túl bonyolult mutatványnak, azonban annak, aki nem jártas az ilyen munkálatokban, lehet, hogy nem teljesen egyértelmű, hogyan is kell ezt megoldani. Mutatjuk, mire kell figyelni a csaptelep cseréjénél, hogy biztosan jó legyen az eredmény!

Mindemellett aki továbbra is úgy érzi, hogy neki ez nem fog menni, és biztos akar lenni abban, hogy nem fogja eláztatni a fürdőszobáját, nyugodtan hívhat szakembert is ehhez a művelethez. A vízvezetékszerelők gyakran vállalnak el ilyen kisebb munkákat is, nem kell amiatt aggódnunk, hogy ilyen apróság miatt nem fognak kijönni.

Mire figyeljünk tehát a csaptelep csere során?

 • 1. Zárjuk el a vizet a főcsapnál! Ez nagyon fontos, mert ha bármi balul üt ki, komoly mennyiségű víz zúdulhat a fürdőszobára vagy a konyhára – attól függően, hogy hol szeretnénk csaptelepet cserélni. Soha ne adjunk erre esélyt!

 • 2. Szereljük ki a meglévő csaptelepet! Ez könnyű feladatnak tűnik, de nem biztos, hogy az, ugyanis igen gyakori jelenség, hogy kicsit berozsdásodnak a csavarok az idő múltával. Minél régebb óta használjuk a meglévő csaptelepet, annál valószínűbb, hogy találkozunk ezzel a problémával. Némi csavarlazító segíthet ezen.

 • 3. Figyeljünk a tömítésekre! Ha azt szeretnénk, hogy az új csaptelep sehol ne csöpögjön, eresszen, nagyon fontos, hogy mindenhol használjunk tömítéseket, ahol kell, és ezeket pontosan helyezzük be! A leggyakoribb hiba, amit a házi szereléseknél elkövetnek, hogy nincsenek rendesen berakva a tömítések, nem elég pontosak a csatlakozások.

 • 4. Csak akkor nyissuk meg a vizet újra, ha biztosak vagyunk benne, hogy mindent összeraktunk, illetve pontos az összeszerelés. Nem elég kézzel felcsavarni a hollandikat, mindenre húzzunk rá villáskulccsal!

Egy másik fontos kérdés: milyen legyen a csaptelepünk?

Ha szerettük az előzőt, a válasz egyszerű: ugyanolyan, vagy ahhoz nagyon hasonló. Ha nem szerettük, gondoljuk végig, mi volt vele a baj, és ezt tartsuk szem előtt a választás során.

Ezeket a kérdéseket érdemes magunknak feltenni:

 • Hová kell a csaptelep? Létezik ugyanis kádhoz, zuhanyzóhoz, mosdóhoz, vagy bidéhez tartozó példány, amiknek más és más a kialakítása. Először érdemes ez alapján szűkíteni a kört.

 • Milyen a mosdó? Lehet rajta lyuk a csaptelepnek, de az is lehet, hogy nincs – ebben az esetben a falra szerelhető csapok közül kell választanunk.

 • Hogyan nyíljon a csap? Lehet egykaros vagy kétkaros, esetleg szenzoros (automatikusan engedi a vizet, ha érzékeli a kezet). A kétkaros a hagyományos, tekerős fajta, az egykarossal viszont egyszerre tudjuk engedni a hideg és a meleg vizet.

 • Mekkora csaptelepet szeretnénk? A mosdó csaptelepek mérete, magukhoz a mosdókhoz hasonlóan, eltér. Egy nagyméretű mosdókagylóhoz nem feltétlenül mutat jól egy miniatűr csaptelep, és nem is igazán praktikus, de ez fordítva is igaz: kis mosdóra kis csaptelep való.

Apróságnak tűnik, de mégis fontos döntés, hogy milyen a csaptelep – gondoljuk át alaposan a választást!

Cégünk vízvezeték szerelői non-stop vállalnak csaptelep cserét! Budapesten.

 

Csaptelep cseréről általánosan: 

A csaptelepek cseréje a régi, elavult vagy meghibásodott csaptelepek kicserélését jelenti újakkal, hogy biztosítsák a megfelelő vízszabályozást és megakadályozzák a víz szivárgását. A csaptelepek cseréje lehet szükséges a vízszámla csökkentése érdekében, vagy a növekvő víznyomás miatt. A csaptelepek cseréje szakember által történő beavatkozást igényel, hogy biztosítani lehessen a megfelelő működést és a biztonságot.

Csaptelep csere során figyelni kell a következőkre:

 1. Csatlakozások megfelelősége: ellenőrizni kell, hogy az új csaptelep megfelel-e a meglévő csatlakozásoknak.
 2. Víznyomás: figyelni kell a víznyomásra, hogy a csaptelep megfelelően működjön.
 3. Minőség: csak minőségi termékeket használni kell a hosszú távú megbízhatóság érdekében.
 4. Szerelési utasítások: betartani kell a csaptelep gyártójának szerelési utasításait a helyes telepítéshez.
 5. Biztonság: a telepítést biztonságos módon kell elvégezni, hogy megakadályozzák a vízszivárgást és a károkat.

A vízvezeték szerelőt (azaz minket) a következő esetekben érdemes hívni csapcseréhez:

 1. Ha nem biztos a csatlakozások megfelelőségében.
 2. Ha növekvő víznyomás esetén van szükség a csaptelep cseréjére.
 3. Ha előzetesen meghibásodott a csaptelep.
 4. Ha nincs tapasztalata a csapcsere elvégzésében.
 5. Ha a csapcsere bonyolultabb, mint azt elsőre gondolná. Ezekben az esetekben a szakember segítsége biztosíthatja a helyes telepítést, a biztonságot és a hosszú távú megbízhatóságot.

A vízvezeték szerelő kiválasztásánál figyelni kell a következőkre:

 1. Tapasztalat: olyan szakembert kell választani, aki rendelkezik a megfelelő tapasztalattal és ismerettel a csaptelep cseréjére.
 2. Referenciák: érdemes megkérdezni előző ügyfeleiket a szerelő munkájáról, hogy biztos lehessen a minőségben.
 3. Szakmai felkészültség: olyan szakembert kell választani, aki rendelkezik a szükséges szakmai képzettséggel és engedélyekkel.
 4. Árak: több ajánlatot kell kérni, hogy megtalálják a legjobb ár-érték arányt.
 5. Garancia: érdemes olyan szakembert választani, aki biztosítja a munkájára vonatkozó garanciát.
Cégünk vízvezeték szerelői non-stop vállalnak csaptelep cserét! Budapesten.
To top