Loading...

Mosógép, mosogatógép bekötés

mosogep-bekotese

A mosógép, mosogatógép ugyan hétköznapi eszközök, ám a beszereltetésük szakértelmet igényel. Mert bár nem tűnik bonyolult feladatnak, de azért a folyamat bőven tartogathat váratlan fordulatokat. És akkor már késő elgondolkodni azon, hogy de jó lett volna mestert hívni, amikor nyakig ér a víz a fürdőben vagy a konyhában, esetleg ugyan semmi sem ázott el, viszont a látszólag bekötött készülék egy cseppet sem hajlandó működni. Jobb tehát nekiindulásból szakértőhöz fordulni.

Mi történik akkor, ha a bekötés saját kezűleg vakvágányra futott?


A mosógép bekötése, akárcsak a mosogatógép bekötése, felelősségteljes munka. Ha nem jól sikerül a mutatvány az egyrészt az eszközök meghibásodásához vezethet, akár véglegesen, másrészt a frissen vásárolt gépek garanciája elveszhet a kontárkodásnak köszönhetően.

A beüzemelésről a szakember számlát állít ki, ami gyakorlatilag a garancia hitelesítéséhez nélkülözhetetlen. Úgyhogy semmilyen szinten sem érdemes nekiállni házilag a szerelésnek. A művelet egyébként néhány pillanatosnak tekinthető, hozzáértő kezek pár perc leforgása alatt végezhetnek is a feladattal.

Ha már gondtalan az üzemelés, akkor nincs is több teendő?

Nem egészen. Természetesen az örömteli fejlemény, hogy a berendezések problémamentesen üzemelnek. De. A mosógép tisztítás, illetve a mosogatógép tisztítás állandó kötelesség. Amivel persze lehet nem élni, viszont egyáltalán nem érdemes. Különösen kis hazánkban nem, mivel a kemény víz áldatlan hatásai gyorsan, visszavonhatatlanul tapasztalhatóak.

 

A tisztítás alapesetben a megfelelő tablettákkal és vegyi anyagokkal könnyedén megoldható. Viszont ha az eszközök használata akadozik, észlelhetően nincsen minden rendben, akkor mindenképpen kifizetődő ötlet szakemberhez fordulni, akinek a karbantartás kivitelezése teljes biztonsággal, eredményességgel nem jelent nehézséget. Az első aggasztó tünetek felbukkanása után nem ildomos várni, mert így a baj tovább tetézhető. A legjobb az azonnali segítségkérés.

A mosógép, mosogatógép bekötésének lépései:

 1. Ellenőrizd az aljzatot és a csapot, hogy megfelelőek-e a mosogatógép számára.
 2. Vásárolj csatlakozókat, ha szükséges.
 3. Kapcsold ki a vízellátást.
 4. Csatlakoztasd a mosogatógép vízbevezető csövét a csapra.
 5. Csatlakoztasd a lefolyó csövet a mosogatógép aljzatához.
 6. Kapcsold vissza a vízellátást, és ellenőrizd a szivárgásokat.
 7. Kapcsolj be a mosogatógépet, és ellenőrizd a működést.

Ajánlott szakembert hívni, ha nem vagy biztos az eljárásban.

A következő eszközökre lehet szükség a mosógép bekötéséhez:

 1. Csavarhúzó
 2. Csatlakozók
 3. Csővágó vagy éles kés
 4. Fém szalag
 5. Tömítő anyag

Fontos megemlíteni, hogy a bekötést ajánlott szakemberrel végezni, ha nem vagy biztos az eljárásban.

A mosogatógépet szódabikarbónával vagy citromsavval lehet tisztítani. Az eljárás a következő:

 1. Üresítsd ki a mosogatógépet és állítsd be a legmagasabb hőfokot.
 2. Szórd be a szódabikarbónát vagy öntsd be a citromsavat a mosogatógép aljára.
 3. Indítsd el a mosogatási ciklust.
 4. Ha a ciklus befejeződött, moss le egy áztatószerrel vagy ecettel, hogy eltávolítsd a szagokat.
 5. Az utolsó lépésben moss le hideg vízzel, és állítsd vissza a mosogatógépet a normál működési állapotába.

Létezik boltban kapható tisztítószer, mosogatógéphez?

Igen, léteznek ipari mosogatógép tisztítószerek is, amelyek hatékonyan tisztítják a mosogatógépet és eltávolítják a szagokat. A legtöbb ilyen tisztítószer folyékony formában kapható, és egyszerűen be kell önteni a mosogatógépbe, majd elindítani a tisztítási ciklust. Az ilyen tisztítószerek hatékonyan megtisztítják a mosogatógépet, és megakadályozzák a káros baktériumok, gombák és penész növekedését. Fontos, hogy minden esetben kövesd az adott termék utasításait.

Egy szakember mivel tisztítja ki a mosogatógépet?
Egy szakember általában ipari szintű mosogatógép tisztítószereket használ, amelyek hatékonyabbak és erősebbek, mint a háztartási tisztítószerek. Az ilyen tisztítószerek általában a következő összetevőkből állnak: szappan, só, citromsav, szódabikarbóna, és klór. Az adott tisztítószer milyensége függ a mosogatógép állapotától, a felhasználási gyakorisástól és az előforduló szennyeződésektől. A szakember a legmegfelelőbb tisztítószert választja a feladat elvégzéséhez, és betartja a biztonsági előírásokat, valamint a termék utasításait.
 
 
 
To top