Loading...

Hogyan szereljük fel mi magunk a wc-t?

wc-csesze-csere

Azt szeretnénk bemutatni nektek, hogy hogyan lehet felszerelni egy WC-t. Azt hiszem, ez nagyon hasznos információ lehet azok számára, akiknek szüksége van a segítségre. És nem kell aggódnod, mert a folyamat nem túl bonyolult, és akár magad is elvégezheted!

  1. Első lépésként áttekintjük a WC-alkatrészeket, hogy tisztában legyünk velük.
  2. Készítsd elő a padló- és talajcsövet. Helyezz egy rongyot a talajcsőbe, hogy megakadályozd a csatornagázt, majd ellenőrizd, hogy a lyuk a megfelelő méretű-e. Ha szükséges, vágjuk le a padlót, majd szárazon illesszük be a talajcsövet a szekrény ívébe. Rögzítsük a karimát a talajcső fölé, majd távolítsuk el a talajcsövet és vágjuk le az előző lépésben mért értékre.
  3. Szereljük fel a talajcsövet és a szekrénykarimát. Ez magában foglalja a PVC-cement felvitele, majd a talajcső és a szekrénykarima összerögzítése rozsdamentes acél csavarokkal.
  4. Forrasszuk be az elzárószelepet. Ehhez le kell vágnunk a vezetéket, majd folyasztószert kell felvinnünk és forrasztanunk kell a szelepet a vezetékbe.
  5. Szereljük fel a WC-viaszgyűrűt, állítsuk be a tálat. Ebben a lépésben a viaszgyűrűt kell leraknunk a karima fölé, majd be kell helyeznünk a WC-csészét a gyűrűre, és végül fel kell csavarnunk az anyákat.
  6. Szereljük be a tartályt. Ehhez a kis átmérőjű gumi tartály alátéteket kell behelyeznünk a tartály belsejébe, majd a tartályt kell csavaroznunk az edényre.
  7. Szereljük fel a tápvezetéket és az ülés egységet. Itt a tápvezetéket kell beillesztenünk az elzárószelep és a tartály ellátó szerelvénye közé, majd az ülés egységet csavaroznunk kell az edényre.
  8. Végül, a legfontosabb lépés a szivárgás ellenőrzése. Kapcsold be a fő tápvezetéket, nyisd ki az elzárószelepet, és hagyd megtelni a tartályt. Öblítsd át hatszor a WC-t, hogy ellenőrizd, hogy nincsenek-e szivárgások. Ha minden rendben van, akkor kész vagy! Reméljük, hogy ez az útmutató segített neked a WC felszerelésében, és ha bármilyen kérdésed van, ne habozz megkérdezni barátodtól vagy szakemberétől.

Hogyan kell felszerelni a wc ülőkét?

Először is, fontos, hogy a megfelelő méretű és színű ülőkét válaszd ki a WC-hez. Aztán érdemes megnézni, hogy az ülőke rendelkezik-e állítható konzollal, hogy a különböző típusú WC-khez igazítható legyen. Ellenőrizd, hogy a csere megvásárlása előtt minden rendben van-e. Ha fémcsavarokkal vagy -anyákkal ellátott ülőkét veszel, akkor tovább szilárdíthatod azokat. És ne felejtsd el használni a mellékelt gumitömítéseket, hogy megakadályozd a WC-csésze megrepedését és vízszivárgását.

A lassan záródó funkcióval ellátott WC-ülőkék felszerelése általában ugyanúgy történik, mint a lassan záródó funkció nélkülié. Azonban fontos, hogy a WC alá és köré be tudj nyúlni. Ez egyesek számára nehéz lehet, de ha segítséget kérünk, akkor könnyebb lehet a felszerelés.

To top