Loading...

Mi baja lehet egy WC tartálynak?

fürdőszoba felújítás referencia
Mi a WC tartály szerelés menete? Mennyire elszálltak a WC tartály szerelés árak? Mi baja lehet egy WC tartálynak?, mert meghibásodott a tartály. Ez persze szerencsére ritkább, mint egy dugulás, de ugyanolyan váratlanul érhet, és ugyanolyan nehéz lehet a WC tartály javítás is.

 

Mi baja lehet egy WC tartálynak?

A WC tartály javítás előtt mindenképpen fel kell mérni, hogy mi lehet a probléma pontosan, hiszen ettől függ, hogy egyáltalán miként lehet nekiállni a munkálatoknak. Vannak egyszerű esetek, amiket házilag is meg lehet oldani, ha van egy minimális érzékünk a dologhoz, és vannak olyanok is, amik egyértelműen szakértőt kívánnak. Szakembert tarálhatunk akár itt is.
 
A víztartály többféleképpen is elromolhat. A legjellemzőbb probléma, hogy nem sikerül lehúzni a WC-t, esetleg nem töltődik vissza, folyamatosan folyik a víz a WC-be, vagy még rosszabb, közvetlenül a tartály ereszt.
 
Mindegyik probléma olyasmi, ami vagy használhatatlanná teszi a WC-t, vagy igencsak megnehezíti a használatát, ezért fontos, hogy minél hamarabb orvosoljuk. Természetesen első körben mindenki megpróbálja a WC tartály javítást maga megoldani.
 

Sokszor nyilvánvaló, hogyan kell a WC tartályt javítani

Egy WC tartály alapvetően nem kifejezetten bonyolult szerkezet, ezért sokszor elég csak levenni a tetejét ahhoz, hogy lássuk a hibát. Gyakran lehet például azzal találkozni, hogy a lehúzó gomb nem akar működni, vagy lenyomás után nem megy vissza: ilyenkor rendszerint az a gond, hogy szétakadt a szerkezet, és egy mozdulattal össze is lehet rakni, így a WC tartály javítás meg is van oldva.
 
Persze vannak ennél bonyolultabb esetek is, amikor például tömítést kell cserélni, vagy egy szelep nem működik megfelelően. Ezt sem lehetetlen házilag megoldani, a problémát sokszor inkább az okozza, hogy nem tartunk otthon ilyen alkatrészeket – a szakembernek ugyanakkor mindig vannak ilyen eszközei.

Mi van, ha az én WC tartályom más?

Szerencsére a különböző márkák ellenére maguk a tartályok rendszerint nagyon hasonlóak, így az semmiképp nem okoz gondot, hogy más a gyártó. Ha sikerült felmérni, mi a gond és megvan a megfelelő alkatrész, akkor jó eséllyel meg lehet oldani problémát magunknak is.
 
Ha azonban a helyzet súlyosabb, esetleg mi magunk nem merünk hozzányúlni a tartályhoz, a WC tartály javítás szakemberre is bízható. Ez sokaknak egyszerűbb és gyorsabb, ráadásul így biztosak lehetünk abban, hogy nem lesz végül nagyobb a kár, mint amilyen volt – valljuk be, a házilagos javításoknál ez a probléma elég sokszor fennáll.
 
Drága lehet a WC tartály szerelése, javítása?
Mivel a gond rendszerint elég apró, a WC tartály szerelése, javítása nem kifejezetten drága mulatság, általában rövid idő alatt elvégezhető, és a használt alkatrészek sem kerülnek egy vagyonba. Az biztos, hogy ha akut a helyzet, nagyon jól tud jönni egy hozzáértő szerelő, aki percek alatt megszabadít a gondtól. A munka elején a szerelő már tud tájékoztatni a várható költségekről, így nem kell attól tartani, hogy a végén fogunk meglepődni.
 
Mi a WC tartály szerelés menete? Mennyire elszálltak a WC tartály szerelés árak? Mi baja lehet egy WC tartálynak? az általa gyártott tartályokhoz. Ha a wc tartály javítás előre láthatólag olcsóbb mint az ujj tartály le föl szerelése akkor érdemes inkább a wc tartályt felújítani.

 

A beépített WC tartály szerelése, javítása:

A falba épített tartályok esetében csak belsőrész csere jöhet szóba. ugyan is ezákhez árulnak a szerelvény boltok javító szetteket és eleve ugy van építve hogy csak ki kell cserélni a töltöt és a leeresztőt.
 
Fontos tudni azonban, hogy ezeknek a beépített wc tartály rendszereknek a javításához sok esetben speciális eszközöket és szaktudást igényel. Azért, hogy a tartály javítást végző vízvezeték szerelő ne csináljon a nagyobb kárt mint hasznot az adott javítás során. mint a meglévő. Sok szerelő ezért nem is vállalja a wc tartály szerelés és javítást. mert hiányos a szerszámkészlete és egy nem átlagos meghibásodás javítása során nagyobb baj is történhet.
 
Mivel több mint 10 éve ilyen tartályok szerelésével, javításával is foglalkozom, forduljon hozzám bizalommal akkor is, ha fal mögé épített vagy süllyesztett tartálya van, én megoldom az ön problémáját.
 
Mivel a wc tartály töltése során viszonylag szűk keresztmetszeten halad át a sok víz, ezért az elzáró szerkezetek gumialkatrészei a folyamatos használat miatt elérnek és megvetemednek,ezért van az hogy nem zár el rendesen és a töltö szelep folyamatosan tölti a wc tartály.
 
A monóblokkos wc szerelése javítása:
Fontos megemlíteni az úgynevezett monóblokkos wc tartályokat. Ezek azok a tartályok, amik aa legtöbb esetben kerámiából készül a wc- csészével egybeépítve. Sajnos sok esetben a vásárlok nem veszik figyelembe, hogy kinai készítmények és a legtöbb esetben nincs nem lehet hozzá alkatrészt kapni mint egy átlagos wc tartályhoz.
 
Így sokszor előfordul az is hogy nem csak a wc tartályt kell cserélni hanem a wc csészét is.
 
Hogyan szereljük össze mi a wc tartályt?
Mielőtt beszerelnénk, javítanánk a wc tartály a WC-be, először ha tehetjük akkor valami nagyobb helyen szereljük fel az alapokat, hogy jobban megnézhessük.
 
Mielőtt azonban elkezdjük az összeszerelést, vessünk egy pillantást a lehetséges hibákra, amelyek előfordulhatnak általánosságban:
  1. A műanyagok részeinek apró törése, amelyek megakadályozzák az öblítést, ami általában a teljes wc tartályt cseréjét vonja maga után. Ezért nagyon figyeljünk oda, nehogy eltörjünk valamit.
  2. A gumitömítések elhasználódása, amelyek egyszerűen kicserélhetők egy újjal.
  3. A záróanyák meglazítása, amelyek egyszerűen meghúzhatók.
Az ürítő mechanizmus összeszerelése:
Helyezze be a mechanizmust felülről a furatba illesztve, majd helyezze fel a gumitömítést és a rögzítőanyát. Meghúzáskor összenyomja a gumitömítést, és a tartály vízzáróvá válik. Szükség esetén csőkulccsal is meghúzható, de kézzel történő meghúzásra tervezték.
 
A tartályhoz mindössze két csavarra és egy csavarhúzóra van szükség, mivel csak a WC-hez kell rögzíteni. Fontos, hogy minden kötés gumitömítéssel készüljön a vízzárás fenntartása érdekében. Ezután be kell állítanunk a vízbeömlő részeket, és a modelltől függően be kell szerelnünk a fogantyút vagy a nyomógombot.
To top