Loading...

WC csésze csere

wc-csesze-csere

Mint minden, időnként a WC csésze is cserére szorul. A legkülönbözőbb okok vezethetnek idáig, de tény, hogy jól látszik, amikor ezt a kérdést már nem igazán lehet tovább halogatni. Ilyenkor két kérdést szokott magának feltenni az ember: milyen WC csészét válasszak, és vajon meg tudom-e magam csinálni a munkát?

Általában a hasonló karbantartási munkák elvihetnek némi pénzt, ezért mindenki igyekszik a lehető legolcsóbban kijönni belőlük. Ez sokszor azt jelenti, hogy megveszik az elérhető legolcsóbb WC csészét, a cserét pedig megoldják maguk. Nos, ez nem biztos, hogy jó ötlet, pláne, ha nem igazán van tapasztalatunk hasonló munkák elvégzésében. Elképzelhető, hogy érdemesebb keresni egy megbízható szakembert, például itt.

Leggyakrabban azért cserélnek az emberek WC csészét, mert tatarozzák az egész fürdőszobát, és akkor már a szaniterekből is újakat vásárolnak, amik jobban megfelelnek a modern esztétikai követelményeknek, illenek a designba.

Előfordulhat ugyanakkor az is, hogy a WC csésze elreped, vagy azért, mert valami nehéz ráesett és megsérült, vagy csak elhasználódott, esetleg a környezete nem elég fix. Ez ilyenkor egy időzített bomba, hiszen bármikor eltörhet végleg, és már zúdul is a víz.

Egy súlyosabb dugulás esetében előforudlhat, hogy a WC csésze sem ússza meg sérülés nélkül a duguláselhárítást, ezért újat kell vásárolni.

Ugyanakkor az is lehet, hogy a meglévő egyszerűen nem kényelmes, valamiért nem szeretjük használni, és másikat választunk helyette.

Milyen WC csészét válasszunk?

A WC csésze csere előtt mindenképpen fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy milyen csészét válasszunk. Szeretjük az előzőt? Szuper, akkor nincs nehéz dolgunk, vegyünk olyat, amilyen az volt, vagy hozzá nagyon hasonlót. Ha nem szerettük, akkor is szűkülhet a kör, hiszen legalább már azzal tisztában vagyunk, hogy milyen WC csészét nem szeretnénk – ez sem rossz kiindulópontnak.

A WC csésze lehet padkás vagy padka nélküli, lehet álló vagy „lebegő” – azaz falra szerelt. Mindenki maga tudja, hogy melyik megoldást preferálja. Illetve, hacsak nem teljes felújítás van folyamatban, attól is függ, hogy álló vagy lebegő a csésze, hogy hol van a kiállás. Előbbinél ugyanis az a padlóból jön, utóbbinál viszont a falból.

Meg kell említeni a designt is, hiszen fontos, hogy egyben legyen az összkép. Olyan WC csészét válasszunk, ami illik a fürdőszoba összképébe. A csésze esetében ezt leginkább a színe és a kialakítása befolyásolja, de a WC deszka is sokat tud dobni a látványon.

Ha nem megy, hívjunk szakembert!

A WC csésze csere is olyasmi, amihez nem érthet mindenki. Ha úgy érezzük, nem tudjuk biztos kézzel elvégezni a műveletet, mindenképpen hívjunk hozzá inkább szakember. Ő rendszerint az új csésze beszerzésével kapcsolatban is tud segíteni, akár tanáccsal, akár a tényleges vásárlással, így könnyebben és gyorsabban letudhatjuk a munkát.

Cégünk vízvezeték szerelői non-stop vállalnak wc csésze cserét! Budapesten.

 

 

To top