Loading...

Csőtörés elhárítás 0-24

csotores elharitas

Csőtörés elhárítás Budapesten azonnal éjjel és nappal

Cégünk vízvezeték szerelői gyorsan és egyszerűen végzik a csőtörés elhárítást. Tovább a vízvezeték szerelés árak részhez. A csőtörés azonnali megoldást sürget. Nem olyasvalami, ami Pató Pál urasan lerendezhető. Nem ér rá a segítségkérés, ez igaz, de az nagyon nem mindegy, hogy ki jelentkezik a vonal másik végén. A megbízhatóság, mint érték jelen esetben is a legfontosabb, amit mindenkor érdemes szem előtt tartani. Az esetleges referenciamunkák és ajánlások sokat nyomhatnak a latba, de persze a legjobb, ha már élből van kihez fordulni, amikor a cső reped, törik.

Hogyan zajlik a csőtörés elhárítás?

A helyzet precíz, és főleg hatékony orvoslásának eleje és veleje a töréspont megtalálása. Evidens, hogy mindaddig, amíg nem derül ki, hol repedt meg a cső, addig a megoldás várat magára.

Igen ám, de a csőtöréspont felfedezéséhez nélkülözhetetlenek a speciális eszközök, például hőkamera, vagy jelzőgázos mérő. Előbbi a fűtési rendszer esetleges gyenge pontjaira képes pillanatok alatt rámutatni, míg utóbbi a rendszerbe juttatott gáz koncentrációjának mérésével tud rávilágítani a töréspont helyére, ahol nyilván elszökik az előzőleg betöltött anyag.

csotores elharitas

De a java csak ezután következik. Ez az a lépés, aminek a láttán, hallatán a legtöbben legszívesebben kifutnának a világból. Jogosan. Mert nem egyszer ekkor kerül elő az eszköztárból a csákány, illetve a kalapács.

Majd megkezdődik a kíméletlen bontás. Az igazság az, hogy bizony akadnak bőven olyan helyzetek, amikor ez a momentum egészen egyszerűen kikerülhetetlen. Ha a padlófűtésben ment valami gallyra, vagy a falban futó csövek közül adta meg magát valamelyik, akkor a bontás nem úszható meg.

De azért nemcsak ilyen forgatókönyvek léteznek a vízszerelés veretes történelmében. A mosogató, mosdó alatti csövek is úgy határozhatnak, hogy elfáradnak, és ezek a meghibásodások mindenféle csákányozás nélkül orvosolhatóak.

Mekkora összeget takarhat a csőtörés ára?

Sokan teszik fel ezt a kérdést, ami teljesen érthető. Viszont ez a dilemma nem tartozik a pikk-pakk megválaszolható témák közé. Egyszerűen azért, mert minden helyzet más és más. A csőtörés, ahogy arra fentebb érintőlegesen rávilágítottunk, ezerféle lehet.

 

Innentől kezdve viszont eleve az is nagyon különbözhet, hogy milyen anyagokra, alkatrészekre, mekkora fokú beavatkozásra és milyen hosszúságú munkára van szükség a gyors megoldáshoz.

Eleve a töréspont meghatározása is sokat „lendíthet” az árakon, mert a jelzőgázos variáció sokkal drágább, mint a hőkamerás alternatíva, de vannak szituációk, amikor nincs más út.

Arról pedig még említést sem tettünk, hogy a csőtörés közvetlen következményein túl a közvetett sérülések is jelentősek lehetnek. A beázott fal, a szétázott járólap vagy parketta. Ha falfestéssel és burkolással is számolni kell, akkor az a bizonyos díjtétel csak tovább növekszik. Olykor egészen az egekig…

A csőtörés elhárítása gyorsan evidencia, de az utómunkálatok is lényegesek!

Az nem vitás, hogy a csőtörés elhárítás nem az a típusú feladat, ami ráér. A szakemberek ezt pontosan tudják, tehát azonnal a tettek mezejére lépnek. Ha végül elhárult a gond, akkor jöhetnek az utózöngék. Hogy melyek ezek? Egyrészt érdemes felmérni, hogy mely ingóságokban esett kár.

Az is előfordulhat például, hogy a szomszéd plafonja is beázott. Másrészt a páramentesítés nélkülözhetetlen lépés. A csőtörés elhárítás gyorsan zajlik, de ahhoz, hogy végül minden a helyére kerüljön, idő szükséges. Ahogy a fölös víz elpárolgásához is. A falakban rekedt nedvesség táptalajául szolgálhat a penészcsaládoknak.

csotores 1

Azaz nem jó ötlet hagyni az egészet. Ma már abszolút megfizethető feltételekkel szerezhetőek be olyan páramentesítő készülékek, amik maximális teljesítményre képesek. Akár pár nap alatt visszaállhat a rend, és vele együtt az optimális párakoncentráció.

Jól látható, hogy a csőtörés ára számtalan egyéb, első körben láthatatlannak tűnő tételből áll össze. Olyan egységekből, amik ugyan első pillantásra nem tartoznak szorosan a gondhoz, ám hamar kiderül, hogy nagyon is összefügg minden mindennel.

Ha a szakértő gárda megbízható, és minőségi munkát végez, az tetten érhető egyrészt a tempóban, másrészt a kivitelezés milyenségében, harmadrészt a hozzáállásban, ami minden egyes mozdulatban megmutatkozik. És természetesen negyedrészt az árakban.

Mi az első lépés, ha a cső törik és a víz ömlik? A probléma észlelését követően a megmentősereg értesítése mellett a vízcsap elzárása, illetve az elektromos eszközök biztonságba helyezése. Hiszen sem egy kiadós rövidzárlat, sem egyéb szó szerinti és átvitt értelmű feszültségre nincsen pluszban szükség. A többi már a szakemberek feladata.

Nyomó vízcsőtörés: mit tegyünk, ha megtörténik?

A nyomó vízcsőtörés lehetővé teszi, hogy a friss víz szabadon folyjon a vezetékből, ami kárt okozhat az otthonunkban, a kertünkben és a környezetünkben. A nyomó vízcsőtörés egyik jele az, hogy a víznyomás hirtelen csökken, vagy akár teljesen megszűnik. Ha ilyen helyzetbe kerülünk, fontos, hogy gyorsan cselekedjünk, hogy minimalizáljuk a károkat.

Zárja el a vízszolgáltatást
Ha észreveszi, hogy nyomó vízcsőtörés történt, az első lépés az, hogy zárja el a vízszolgáltatást. A vízszolgáltatók általában az utcai vízcsapoknál helyeznek el zárszelepeket, amelyek segítségével leállíthatják a vízellátást. Ha nem találja a zárszelepet, hívja fel a vízszolgáltatót, és kérjen segítséget.

Hagyja lefolyni a vizet
Miután leállította a vízszolgáltatást, hagyja lefolyni a vizet a csapokból, hogy minimalizálja a vízkárokat. Ha lehetséges, nyissa ki az összes csapot, hogy a nyomás megszűnjön a vízvezetékben.

Hívja fel a vízvezeték-szerelőt
Miután leállította a vízszolgáltatást és leengedte a vizet a csövekből, hívja fel a vízvezeték-szerelőt, hogy megjavítsa a törött csövet. A vízvezeték-szerelők általában sürgősségi szolgáltatást kínálnak, hogy minél gyorsabban eljussanak a helyszínre, és elvégezzék a javításokat.

Ellenőrizze a károkat
Miután a vízvezeték-szerelő megjavította a csövet, ellenőrizze, hogy nem keletkezett-e további kár. Ellenőrizze a falakat, a mennyezetet és a padlót, hogy ne legyenek-e nedves foltok, penész, vízgyűjtők vagy szivárgások. Ha észrevesz valamilyen kárt, hívja fel az illetékes szakembert, hogy megjavítsa a problémát.

A nyomó vízcsőtörés kellemetlen helyzetet teremthet otthonunkban és a környezetünkben, de ha gyorsan cselekszünk, minimalizálhatjuk a károkat. Ha bármilyen kérdése van a nyomó vízcsőtörésről vagy bármely más vízvezetékkel kapcsolatos problémáról, mindig forduljon szakemberhez, hogy segítséget kapjon és biztos lehessen abban, hogy a probléma helyesen és biztonságosan kerül megoldásra.

To top