Loading...

Csőtörés elhárítás

csotores elharitas

Csőtörés elhárítás Budapesten azonnal éjjel és nappal

Cégünk vízvezeték szerelői gyorsan és egyszerűen végzik a csőtörés elhárítást. Tovább a vízvezeték szerelés árak részhez. A csőtörés azonnali megoldást sürget. Nem olyasvalami, ami Pató Pál urasan lerendezhető. Nem ér rá a segítségkérés, ez igaz, de az nagyon nem mindegy, hogy ki jelentkezik a vonal másik végén. A megbízhatóság, mint érték jelen esetben is a legfontosabb, amit mindenkor érdemes szem előtt tartani. Az esetleges referenciamunkák és ajánlások sokat nyomhatnak a latba, de persze a legjobb, ha már élből van kihez fordulni, amikor a cső reped, törik.

Hogyan zajlik a csőtörés elhárítás?

A helyzet precíz, és főleg hatékony orvoslásának eleje és veleje a töréspont megtalálása. Evidens, hogy mindaddig, amíg nem derül ki, hol repedt meg a cső, addig a megoldás várat magára. Igen ám, de a töréspont felfedezéséhez nélkülözhetetlenek a speciális eszközök, például hőkamera, vagy jelzőgázos mérő. Előbbi a fűtési rendszer esetleges gyenge pontjaira képes pillanatok alatt rámutatni, míg utóbbi a rendszerbe juttatott gáz koncentrációjának mérésével tud rávilágítani a töréspont helyére, ahol nyilván elszökik az előzőleg betöltött anyag.

De a java csak ezután következik. Ez az a lépés, aminek a láttán, hallatán a legtöbben legszívesebben kifutnának a világból. Jogosan. Mert nem egyszer ekkor kerül elő az eszköztárból a csákány, illetve a kalapács. Majd megkezdődik a kíméletlen bontás. Az igazság az, hogy bizony akadnak bőven olyan helyzetek, amikor ez a momentum egészen egyszerűen kikerülhetetlen. Ha a padlófűtésben ment valami gallyra, vagy a falban futó csövek közül adta meg magát valamelyik, akkor a bontás nem úszható meg. De azért nemcsak ilyen forgatókönyvek léteznek a vízszerelés veretes történelmében. A mosogató, mosdó alatti csövek is úgy határozhatnak, hogy elfáradnak, és ezek a meghibásodások mindenféle csákányozás nélkül orvosolhatóak.

Mekkora összeget takarhat a csőtörés ára?

Sokan teszik fel ezt a kérdést, ami teljesen érthető. Viszont ez a dilemma nem tartozik a pikk-pakk megválaszolható témák közé. Egyszerűen azért, mert minden helyzet más és más. A csőtörés, ahogy arra fentebb érintőlegesen rávilágítottunk, ezerféle lehet. Innentől kezdve viszont eleve az is nagyon különbözhet, hogy milyen anyagokra, alkatrészekre, mekkora fokú beavatkozásra és milyen hosszúságú munkára van szükség a gyors megoldáshoz.

Eleve a töréspont meghatározása is sokat „lendíthet” az árakon, mert a jelzőgázos variáció sokkal drágább, mint a hőkamerás alternatíva, de vannak szituációk, amikor nincs más út. Arról pedig még említést sem tettünk, hogy a csőtörés közvetlen következményein túl a közvetett sérülések is jelentősek lehetnek. A beázott fal, a szétázott járólap vagy parketta. Ha falfestéssel és burkolással is számolni kell, akkor az a bizonyos díjtétel csak tovább növekszik. Olykor egészen az egekig…

A csőtörés elhárítása gyorsan evidencia, de az utómunkálatok is lényegesek!

Az nem vitás, hogy a csőtörés elhárítás nem az a típusú feladat, ami ráér. A szakemberek ezt pontosan tudják, tehát azonnal a tettek mezejére lépnek. Ha végül elhárult a gond, akkor jöhetnek az utózöngék. Hogy melyek ezek? Egyrészt érdemes felmérni, hogy mely ingóságokban esett kár. Az is előfordulhat például, hogy a szomszéd plafonja is beázott. Másrészt a páramentesítés nélkülözhetetlen lépés. A csőtörés elhárítás gyorsan zajlik, de ahhoz, hogy végül minden a helyére kerüljön, idő szükséges. Ahogy a fölös víz elpárolgásához is. A falakban rekedt nedvesség táptalajául szolgálhat a penészcsaládoknak. Azaz nem jó ötlet hagyni az egészet. Ma már abszolút megfizethető feltételekkel szerezhetőek be olyan páramentesítő készülékek, amik maximális teljesítményre képesek. Akár pár nap alatt visszaállhat a rend, és vele együtt az optimális párakoncentráció.

Jól látható, hogy a csőtörés ára számtalan egyéb, első körben láthatatlannak tűnő tételből áll össze. Olyan egységekből, amik ugyan első pillantásra nem tartoznak szorosan a gondhoz, ám hamar kiderül, hogy nagyon is összefügg minden mindennel. Ha a szakértő gárda megbízható, és minőségi munkát végez, az tetten érhető egyrészt a tempóban, másrészt a kivitelezés milyenségében, harmadrészt a hozzáállásban, ami minden egyes mozdulatban megmutatkozik. És természetesen negyedrészt az árakban.

Mi az első lépés, ha a cső törik és a víz ömlik? A probléma észlelését követően a megmentősereg értesítése mellett a vízcsap elzárása, illetve az elektromos eszközök biztonságba helyezése. Hiszen sem egy kiadós rövidzárlat, sem egyéb szó szerinti és átvitt értelmű feszültségre nincsen pluszban szükség. A többi már a szakemberek feladata.

To top