Loading...

Zuhanykabin beszerelés vagy csere

zuhanykabin-csere

Sokan már előre rosszul vannak a nagyobb kaliberű felújítási munkálatoktól a lakásban. Nem csoda, hiszen elég nagy macera, sok kosszal, rumlival jár, és persze jellemzően drágább lesz és tovább tart, mint eredetileg tervezte az ember. Néha azonban muszáj beruházni ilyen felújításokba, mert a meglévő eszközök és berendezések elhasználódnak, és persze az esztétikai szempontokat sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Így válhat szükségessé egy fürdőszoba felújítás és vele a zuhanykabin csere is.

Zuhanykabin beszerelés – mikor lehet rá szükség?


Egy fürdőszobafelújítás során szinte biztos, hogy sor kerül a zuhanykabin cserére is. A régi fürdőszobákban még jellemzően kádak vannak, ezeket azonban egyre többen cserélik zuhanyra, egyrészt, helytakarékossági okokból, másrészt, mert a zuhany jobban illeszkedik a modern ember életviteléhez. Gyorsan le lehet tudni a napi tisztálkodást, nincs idő órákig a kádban ázni. És már azt is tudjuk, hogy a bőrünknek is jobb a zuhanyzás, mint a forróvizes kádfürdő.

 

Akkor is indokolt lehet azonban a váltás, ha eddig is zuhanykabinunk volt. A régi elkopik, elhasználódik, már elég ósdinak tűnik, nem illik a modernebb designba. És persze a zuhanytálca is ki tud lyukadni, akárcsak a kád. Nem mellesleg az új zuhanykabinok olyan extrákat is tartalmaznak, mint a masszázsfunkciók – akár erre is tarthatunk igényt.

Lehet-e zuhanykabint cserélni házilag?

A rövid válasz a kérdésre az, hogy lehet, de nem sokan teszik meg. Hogy miért? Mert macerás és igényel némi hozzáértést, főleg, ami a behelyezést illeti. Mivel a zuhanykabin nem éppen olcsó mulatság, legtöbben nem kockáztatják meg a házi beépítést, hanem keresnek ehhez a művelethez egy szakembert, például itt.

A szakember pontosan tudni fogja, hogyan tegye a helyére, építse, majd üzemelje be a zuhanyt, nem kell amiatt aggódni, hogy a szakszerűtlen beépítés miatt később problémák adódnak – valljuk be, ez mindig benne van a pakliban, ha magunknak próbálunk megcsinálni valamit. A zuhannyal azonban ezt nem érdemes kockáztatni, hiszen eláztathatjuk vele a fél házat. Sőt, ha extra funkciói vannak, az áram miatt különösen körültekintőnek kell lenni.

Hogyan válasszunk zuhanykabint?

Persze a beépítés előtt még vár ránk egy igen komoly feladat: ki kell választani a megfelelő zuhanykabint. Ez nem is annyira egyszerű, mint gondolnánk, hiszen számos tényezőt kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy jó döntést hozzunk.

Fontos például a méret. Nem elég rábökni egy szimpatikus zuhanykabinra, annak el is kell férnie a fürdőnkben, és persze az is lényeges, hogy mi magunk kényelmesen tudjuk használni, ne legyen túl szűk. Ezután jönnek a képbe az esetleges extra funkciók, hogyan nyíljon a kabin ajtaja, esetleg csak szimpla walk-in kabin legyen stb. A lényeg, hogy az igényeket mindig hangoljuk össze a lehetőségekkel, és így válasszuk a legjobb ár-érték arányú kabint. Ha így teszünk, biztosan nem fog csalódást okozni a zuhanykabin csere.

Cégünk vízvezeték szerelői non-stop vállalnak zuhanykabin szerelést és cserét! Budapesten.

A zuhanykabin csere egy fontos feladat, ha az otthoni zuhanyzás minőségét szeretné javítani. Az új zuhanykabin beépítése javíthatja a zuhanyzó helyiség dizájnját, valamint a zuhanyzás élményét is. Az alábbiakban olyan tényezők kerülnek bemutatásra, amelyeket figyelembe kell venni a zuhanykabin csere során:

  1. Méret és forma: A zuhanykabin méretét és formáját a helyiség méretének megfelelően kell kiválasztani. A nagyméretű zuhanykabinok a nyitott, tágas zuhanyzó helyiségekben jól mutatnak, míg a kisebb méretű kabinok a kisebb helyiségekben tökéletes választás lehetnek.

  2. Anyag: A zuhanykabinokat általában üvegből, műanyagból vagy rozsdamentes acélból készítik. Az üveg a legdrágább, de a legjobb minőségű, és könnyen tisztítható. A műanyag olcsóbb, de kevésbé strapabíró. A rozsdamentes acél közepes árú, de jó minőségű, és jól karbantartható.

  3. Funkciók: A zuhanykabinok többféle funkcióval is rendelkezhetnek, mint például a masszázs funkció, a hidromasszázs, a LED világítás stb. Az összetett funkciókkal rendelkező kabinok ára magasabb, de az élmény a zuhanyzás során javul.

  4. Stílus: A zuhanykabinok számtalan stílust képviselnek, beleértve a modern, a klasszikus, a rusztikus stb. stílust. A zuhanykabin stílusa a helyiség dizájnjához és a saját ízléséhez kell igazodnia.

  5. Biztonság: A zuhanykabinok biztonsága az egyik legfontosabb tényező. A megfelelő biztonsági

To top