Loading...

WC tartály újra és újra töltési hangot ad ki – miért?

fürdőszoba felújítás referencia

Néha előfordulhat, hogy a WC-d furcsa hangokat ad ki. Lehet, hogy ezek a hangok normálisak, de az is lehet, hogy valami baj van a WCddel. Mit jelent, ha a WC tartály tartósan újratöltési hangokat ad ki?

Ha a WC tartály tartósan újratöltési hangokat ad, akkor az lehet, hogy állandó újratöltést igényel. Ezt külső vagy belső szivárgás okozhatja, például egy sérült csappantyú vagy rosszul beállított utántöltő cső.

Mit jelent az állandó utántöltés?

A WC lehúzása után a tartályból víz folyik ki a WC-be. Amikor a tartály megtelik, sziszegő hangot ad ki. Ez a zaj abba kell hogy maradjon a tartály öblítése után. Ha a zaj hosszú ideig tart, akkor az annak a jele lehet, hogy a tartály folyamatosan újratöltődik.

A tartály nem célja, hogy tele legyen. Amikor a tartály eléri a bizonyos vízszintet, nem töltődik tovább. A tartály folyamatosan újratöltődik, amíg el nem éri ezt a szintet. Ha a tartály folyamatosan újratöltődik, akkor valami megakadályozza a megfelelő vízszint elérését, ami általában annak a jele, hogy a tartály szivároghat.

A külső és belső szivárgás is lehetséges. A belső szivárgás azt jelenti, hogy a víz a WC tartályból a WC másik részébe folyik. A külső szivárgást könnyebb azonosítani, mert a víz kifolyik a WC-ből.

HOGYAN KELL JAVÍTANI A BELSŐ SZIVÁRGÁST?

Ha az utántöltő cső rossz helyen van, akkor a víz a túlfolyócsőbe folyik, anélkül, hogy eltöltené a tartályt. Ebben az esetben a csőnek át kell alakítani a pozícióját, hogy a víz a tartályba áramolhasson.

Sérült csappantyú

Másodszor, a sérült csappantyú is okozhat belső szivárgást. A csappantyú az a rész, amely a tartály alján van, és megteremti a hermetikus zárást a víz előtt. Ha a csappantyú sérült, akkor a víz folyamatosan áramolhat a tartályból a WC aljába. Ebben az esetben a csappantyút cserélni kell.

Nyomáskülönbség

Harmadszor, nyomáskülönbség is okozhat belső szivárgást. Ha a víznyomás nagyon magas, akkor a víz képes átmenni a szivárgásokon a tartály alján. Ha ez történik, akkor a tartályban nyomást kell szabályozni, hogy megakadályozzák a szivárgást.

Összefoglalva, ha az utántöltési hangokat adó WC tartály belső szivárgást mutat, akkor a töltőcső pozíciójának megváltoztatása, a csappantyú cseréje, vagy a nyomás szabályozása javíthatja a problémát. Az első két esetet magad is meg tudod csinálni, de a harmadik esetben szakember segítségét javasoljuk.

To top