Loading...

Wc tartályok, alkatrészek beszerzése

wc tartaly csere beszerzes

+ Cégünk Budapesten és vonzáskörzetében beszerzi és beépíti a wc tartályt

+ Bármilyen probléma lépne fel a beszerelés közben, nekünk van alkatrészünk és szaktudásunk megoldani azonnal a problémát

+ Garanciát vállalunk a munkáinkra

+ Vízvezeték szerelők vagyunk, így ha bármi más javítás felmerül, azt azonnal vállalni is tudjuk

+ Amennyiben a jövőben felújításra kerülne a fürdőszoba, azt szívesen felmérjük.

A WC öblítése a tartályból történő vízáramlással történik. A tartály tárolja a vizet, hogy megfelelő nyomással öblíthesse a WC-t használat után. A tartály típusai között vannak kettős öblítésű, rejtett, és hátizsákos tartályok. A bemeneti tömlő vezeti a vizet a tartályba, amelyet egy billenőkar szabályoz. A fogantyú működtetése után az öblítő megnyitja a vízáramlást a tartályból a WC-be, így tisztul a WC és a tartály újra megtelik. Fontos, hogy a mosdókagyló jól rögzítve legyen a WC-hez és vízzáró habtömítésekkel ellátva ne legyen szivárgás.

Hogyan működik a WC öblítése? 

Mint azt már talán tudja mindenki, a ciszterna az a tartály, amely a vizet tárolja, hogy később megfelelő nyomással öblítse a vizet, hogy használat után öblíteni tudja a WC-t. Ebben a rövid bemutatóban elmagyarázzuk nektek a tartályok típusait és a WC-tartály teljes működését, valamint az azt alkotó összes alkatrészt.

Különböző típusú tartályok léteznek:

 • Kettős öblítésű tartályok:
   

  Ezeket a tartályokat úgy tervezték, hogy vizet takarítsanak meg, mivel a WC használatától függően két alternatívát kínálnak a fogantyú működtetésekor.

 • Rejtett wc tartályok:
   

  Ezek olyan tartályok, amelyek a falon belül helyezkednek el, és a felhasználó számára nem láthatók, kivéve a működtetéshez szükséges fogantyút vagy gombot.

 • Hátizsákos wc tartályok:
   

  Ezek olyan tartályok, amelyek láthatóak és a WC-hez csatlakoznak. A szemnek kevésbé tetszenek, de előnyük, hogy könnyen javíthatóak.

Most megnézzük, hogyan működik a wc tartály és annak alkatrészei:

Először is, a wc tartálynak rendelkeznie kell a tartályhoz vezető bemeneti tömlővel, mivel a víz itt fog beömleni a tartályba. Ezt a bemenetet egy billenőkar fogja szabályozni, amely ehhez a bemenethez csatlakozik, a másik végén pedig egy bója lesz. A bója a víz szintjével együtt felúszik. Mechanizmusai révén a kívánt vízszint elérésekor elzárja a vízbeömlőt.

A wc tartály öblítéséhez a fogantyút kell működtetnünk, ezek az egyszerű láncos fogantyúktól a dupla gombokkal ellátott összetett nyomógombokig vagy akár mozgásérzékelőkig, amelyeket nem is kell megérinteni, megkülönböztethetők. A fogantyú működtetése után az öblítés kulcsfontosságú része, az öblítő, megnyitja a vízáramlást a tartályból a WC-be. Így a WC megtisztul, és a tartály újra megtelik.

Végezetül fontos kiemelni, hogy a mosdókagylót jól rögzíteni kell a WC-hez csavarokkal, megfelelő habtömítésekkel vízzárónak kell maradnia, hogy ne legyen szivárgás, és a víz megfelelő nyomással működjön a WC tisztításához.

A rejtett tartály és a falra akasztható WC azok a termékek, amelyeket mintha a titokzatosság glóriája övezne körbe. Bizonyára sok kérdés motoszkál a fejekben velük kapcsolatban pl: bármelyik fürdőszobába beépíthetőek-e? mi történik, ha elromlanak? elbírnak-e bármilyen súlyt, amit rájuk helyezünk? Gyerünk, tudjuk meg a válaszokat, és próbáljuk meg megválaszolni az összes kétséget, ami ezzel kapcsolatban felmerülhet.

 

Bármelyik fürdőszobába, bárhogyan beszerelhetjük a wc tartályokat?

Az anyagot nem lehet sem létrehozni, sem megsemmisíteni, és sajnálom, hogy azt kell mondanom, hogy a teret sem, ezért van egy sor minimális követelmény, amelynek teljesülnie kell a wc tartály felszerelése előtt. Többféle megoldás létezik, amelyek szinte bármilyen térhez alkalmazkodnak, most térjünk rá a de-re és az igényekre. Ezeket a rendszereket beépíthetjük otthonunkba, függetlenül a szerkezettől és annak méreteitől, amennyiben a falvastagság legalább 9 cm (ami a keret minimális szélessége).

Milyen minimális követelményeknek kell megfelelnie ha wc tartályt akarok beszerelni?

 • Egy fal (ez nyilvánvaló)
 • Csatlakoztatni kell a vizet a tartályhoz, ezt figyelembe kell venni az elhelyezéskor.
 • Legyen egy lefolyó, amely a szennyvízelvezetéshez egy lefolyócsőhöz csatlakozik.
 • Legalább 9 cm vastag (padlóra szerelt WC esetén) vagy 12 cm vastag (falra szerelt WC esetén) és 50-60 cm széles legyen a beépítési hely.
wc tartaly csere beszerzes

Mi történik, ha a rejtett wc tartály (ciszterna) elromlik?

Ez a típusú ciszterna sokkal kevesebb karbantartást igényel, mint a hagyományos ciszternák, de biztos lehetsz benne, hogy a javításhoz nem kell a falat bontani. Úgy tervezték őket, hogy könnyen hozzáférhessenek a belső mechanizmusokhoz és a belső szerkezetekhez. Egy egyszerű mozdulattal, például a gomb eltávolításával hozzáférhetünk a belsejéhez. A fedélen pontos utasításokat találsz, és az alkatrészek jelölve vannak, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a kezelésük.

Ha egy rejtett WC-tartály eltörik, a víz szivároghat belőle, és kárt okozhat a környező területen. A javításhoz a következő lépéseket lehet megtenni:

 1. Zárja el a WC vízellátását: A javítás megkezdése előtt fontos elzárni a WC vízellátását, hogy megelőzze a további vízkárokat.

 2. Keresse meg a törött tartályt: Ha a tartály egy fal mögött van elrejtve, előfordulhat, hogy a tartályhoz való hozzáféréshez el kell távolítani a fal egy részét.

 3. Határozza meg a törés okát: Vizsgálja meg a tartályt, és állapítsa meg a törés okát, például repedés, törött szelep vagy más probléma.

 4. Cserélje ki a sérült alkatrészeket: Ha a törés oka egy sérült alkatrész, például egy szelep, akkor azt ki kell cserélni. Ha maga a tartály is megrepedt vagy eltört, előfordulhat, hogy teljes egészében ki kell cserélni.

 5. Szerelje vissza a tartályt: Miután a sérült alkatrészeket kicserélték, a tartályt vissza kell szerelni, és megfelelően le kell zárni, hogy megakadályozza a víz szivárgását.

 6. Kapcsolja vissza a vízellátást: A tartály visszahelyezése után kapcsolja vissza a vízellátást, és ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás.

 7. Próbálja ki az öblítést: Végül tesztelje az öblítést, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik, és a tartály megfelelően feltöltődik.

 8. Szükség lehet arra, hogy profi vízvezeték szerelőt bízzon meg ezeknek a javításoknak az elvégzésével, különösen, ha a tartály rejtett és nehezen hozzáférhető.

To top