Loading...

Beépített wc tartály folyik, miért?

274501065.geberit duofix basic 111 153 00 1 1

Miért folyik a beépített WC tartály?

A beépített WC tartály folyása nem csak bosszantó, de komoly problémákat is okozhat az otthoni kényelem és a vízszámla szempontjából. Azonban a folyás mögött többféle ok is állhat, és fontos megérteni ezeket az okokat annak érdekében, hogy hatékonyan meg lehessen szüntetni a problémát.

1. Tömítési Problémák:

A leggyakoribb ok a beépített WC tartály folyásának a tömítési problémák lehetnek. Ennek lehet az oka a leeresztő szelep gumi tömítésének meglazulása vagy károsodása. Amikor ez a tömítés nem zár megfelelően, akkor a tartály folyamatosan töltődik vízzel, még akkor is, ha nincs öblítés.

2. Vízkövesedés:

A vízkövesedés egy másik gyakori ok a beépített WC tartály folyására. Ha a tartályban lévő alkatrészek, például a leeresztő szelep vagy a töltő szelep vízkövesedik, akkor azok nem működnek megfelelően, és ezáltal a tartály folyását okozhatják.

3. Beszorult Szennyeződések:

A tartályban lévő beszorult szennyeződések is problémát okozhatnak. Ezek a szennyeződések megakadályozhatják az alkatrészek mozgását és működését, ami folyáshoz vezethet.

4. Túl Nagy Víznyomás:

Néha a túl nagy víznyomás is okozhatja a beépített WC tartály folyását. Ha a víznyomás túl magas a WC tartály számára, akkor az alkatrészeket könnyen károsíthatja, ami folyáshoz vezethet.

5. Alkatrész Kopás vagy Sérülés:

Az idő múlásával az alkatrészek kopnak és elkopnak, vagy akár sérülhetnek is. Ha bármelyik alkatrész meghibásodik vagy sérül, akkor a tartály folyását okozhatja.

Mit Tehetünk a Beépített WC Tartály Folyása Ellen?

Ahhoz, hogy megszüntessük a beépített WC tartály folyását, először is meg kell határoznunk az okát. Ezután a következő lépéseket tehetjük:

  • Tömítések Ellenőrzése és Cseréje: Ellenőrizzük a leeresztő szelep és a töltő szelep tömítéseit, és cseréljük ki őket szükség esetén.
  • Vízkőtelenítés: Ha a vízkövesedés okozza a problémát, akkor végezzünk vízkőtelenítést a tartályban lévő alkatrészeknél.
  • Szennyeződések Eltávolítása: Tisztítsuk meg alaposan a tartályt és az alkatrészeket, hogy eltávolítsuk a beszorult szennyeződéseket.
  • Víznyomás Szabályozása: Ha túl nagy a víznyomás, fontoljuk meg egy víznyomásszabályozó telepítését.
  • Alkatrész Csere: Ha az alkatrészek elkoptak vagy sérültek, cseréljük ki őket újakra.

A beépített WC tartály folyása komoly problémát jelenthet, de szerencsére sok esetben könnyen orvosolható. Fontos azonban az időben történő felismerés és a megfelelő intézkedések megtétele annak érdekében, hogy ne okozzon további károkat és kellemetlenségeket.

Ha bármilyen kérdés merül fel a beépített WC tartály folyásával kapcsolatban, vagy segítségre van szüksége a probléma megoldásához, forduljon szakértő vízvezeték-szerelőhöz vagy WC tartály szakemberhez.

To top